Terug naar alle evenementen

FinTech bedrijven – Hoe help je ze verder met goed juridisch advies?

Op donderdag 9 november a.s. organiseren we in het kader van de WeLegal Academy samen met netwerkcollega Arie van den Bergen, een workshop over wet en regelgeving voor Fintech bedrijven.

Steeds meer mensen doen hun financiële zaken bij een FinTech bedrijf: denk aan beleggingsapps (Bux, Peaks), crowdfunding platforms (Collin Crowdfund, Geldvoorelkaar, Kapitaal op Maat), financiële boekhoudapps (Bizcuit, iBilly), crypto dienstverleners (Bitonic, Bitvavo) neobanks (bunq, Revolut) en betaaldienstverleners (Mollie, Buckaroo).

In deze workshop ga je met de docent in op de juridische vragen waar FinTech bedrijven tegenaan lopen en waarmee je ze als juridisch adviseur kunt helpen. Om deze FinTech bedrijven juridisch te kunnen adviseren is namelijk niet alleen een goede kennis van de financiële toezichtwetgeving noodzakelijk. Belangrijk is ook dat je weet en begrijpt welke aspecten belangrijk zijn voor jouw klant en de toezichthouder.

Docent

Arie heeft meer dan 20 jaar ervaring als advocaat en bedrijfsjurist bij financiële bedrijven. Hij helpt FinTech bedrijven met alle juridische aspecten van hun bedrijfsvoering, waaronder vergunningaanvragen, advisering over compliance met financiële toezichtwetgeving, financieringen en contractonderhandelingen. Arie heeft onder meer 7 jaar gewerkt bij online bank Knab in de opstartfase en weet wat er nodig is om financiële toezichtwetgeving begrijpelijk voor klanten te maken en te vertalen naar een praktische en resultaatgerichte toepassing in de praktijk.

Opzet

In deze workshop geeft Arie je in twee uur een praktijkgericht overzicht van een aantal belangrijke onderwerpen waar je op moet letten als juridisch adviseur van FinTech bedrijven. Doel is om je in staat te stellen juridische issues bij FinTech bedrijven tijdig te signaleren en deze op een praktische en resultaatgerichte wijze te kunnen oplossen (al dan niet met behulp van een extern adviseur).

De volgende onderwerpen staan centraal in de workshop:

  • Productontwikkeling

  • Uitbesteding van werkzaamheden

  • Vergunningaanvragen

  • Omgaan met de toezichthouder

Praktische informatie:

Datum: 9 november

Tijd: 19.30 – 21.30 uur (met pauze)

Locatie: online

Investering: € 150,- voor Full Member, € 175,- voor Basic Member

Tijdens deze workshop kun je 2 PO-punten verdienen door alle vragen goed te beantwoorden. Na afloop van de workshop krijg je een certificaat met daarop 2 PO-punten uitgereikt.

Meld je hier aan voor de workshop. Goed om te weten is dat de sessie ook wordt opgenomen zodat je het nog een keer kunt terugkijken.

Vorige
Vorige
1 november

Actualiteiten voor civilisten o.l.v. Edwin van Wechem

Volgende
Volgende
21 november

Legal Prompt Engineering